Op weg naar welzijn: het WEBO werkgeluk avontuur

Bij maatwerkbedrijf WEBO staat een spannend avontuur op het punt te beginnen! Vanaf maart zullen onze maatwerkers zich laten onderdompelen in de wereld van mentaal welzijn en werkgeluk. Bij WEBO gaat het niet alleen om werk; we streven ernaar een omgeving te creëren waar geluk gedijt. 

Op 19 maart trappen we alles af met een kick-off evenement. Maatwerkers ontvangen een gelukszak en krijgen de vrijheid om deel te nemen aan het programma. We beginnen met een reeks essentiële vragen die dagelijks individueel of in groepen vrijblijvend kunnen worden besproken. Deze vragen dienen als een spiegel om de huidige status van welzijn te evalueren en het bewustzijn over algemeen werkgeluk te vergroten. 

Verandering in 20 dagen: De WEBO Wellbeing Challenge 

Na de kick-off nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan de 20-dagen challenge. Deze uitdaging introduceert nieuwe gewoonten door middel van eenvoudige doe-en-denk-opdrachten. We weten dat het 60 dagen duurt om een nieuwe gewoonte aan te leren, dus we raden aan de challenge 3 keer te herhalen voor duurzame verandering. 

Gedurende het hele programma worden maatwerkers ondersteund door de Webo Wellbeing-krant en organiseren we een gelukswandeling. Deze initiatieven bieden niet alleen informatie, maar ook inspiratie en praktische ondersteuning om het welzijn te bevorderen. 

Een halfjaarlijkse reis naar persoonlijk en professioneel welzijn 

Na 6 maanden volgt een grondige evaluatie om een duidelijk beeld te krijgen van het werkgeluk van onze maatwerkers. Dit gaat verder dan de jaarlijks voorziene tevredenheidsenquête en biedt diepgaand inzicht in de impact van het programma op hun welzijn en geluk. 

  

Voor WEBO is het geluk van alle maatwerkers van het grootste belang. Daarom zetten we zwaar in op dit thema en streven we ernaar het belang van werkgeluk niet alleen binnen, maar ook buiten de organisatie uit te dragen. Daarom nodigen we coaches en uitbaters van yoga studio’s, mindfulnesscentra en andere initiatieven die bijdragen aan welzijn en werkgeluk uit, om flyers bij ons in te leveren. Deze flyers worden gebruikt om een informatiekiosk op te zetten waar onze maatwerkers toegang hebben tot een breed scala aan welzijnsdiensten. Ook de omliggende gemeenten zullen betrokken worden. Welzijn voor onze maatwerkers en promotie voor de aanbieders. Hoe eenvoudig kan een win-win-actie zijn. 

Wil je meer weten over hoe je kunt bijdragen aan ons welzijnsinitiatief? Neem gerust contact met ons op via 015 29 45 80 of info.webo@borgerstein.be. 

Laten we samen werken aan een gezondere en gelukkigere werkplek voor iedereen! 💪✨

«
»