Bij WEBO draait alles om vakmanschap. Als een kleinschalig, niet-geautomatiseerd bedrijf voeren wij het grootste deel van onze werkhandelingen handmatig uit, zonder de tussenkomst van machines. Dit stelt ons in staat om met zorg en precisie aan de klantbehoefte te voldoen.
Onze kleinschaligheid biedt unieke voordelen. We creëren een aangename werksfeer waarin onze medewerkers optimaal kunnen floreren. Iedereen krijgt de kans op een job die perfect aansluit bij hun capaciteiten en talenten. Onze werknemers zijn onderdeel van het team van vzw Borgerstein, met arbeidsvoorwaarden en lonen zoals in de rest van de sector, en hebben via de ondernemingsraad inspraak in de bedrijfsvoering.
Om aan de slag te gaan als werknemer in een maatwerkbedrijf, heb je een officiële erkenning nodig. Voor meer informatie over de voorwaarden en procedures kun je altijd terecht bij de werkwinkel van jouw stad of gemeente.
Daarnaast komen mensen die voldoen aan het SINE-statuut of begeleiding ontvangen van het OCMW ook in aanmerking voor werk binnen een maatwerkbedrijf. Deze instanties kunnen je verder helpen met de specifieke vereisten en stappen die je moet volgen om aan de slag te gaan.
De medewerkers van de Dienst Sociaal- en Arbeidsbeleid (DSAB) zijn verantwoordelijk voor de sociale begeleiding van werknemers met een arbeidshandicap. Ze bieden een luisterend oor bij problemen op de werkvloer en helpen medewerkers ook met administratieve, financiële of psychosociale kwesties. In sommige gevallen verwijzen ze, na overleg met de betrokken werknemer, door naar de juiste instanties.
Daarnaast beheert deze dienst het opleidingsbeleid van WEBO. Een belangrijke taak van DSAB is het begeleiden en ontwikkelen van onze doelgroepwerknemers, waarbij ze hen ondersteunen bij hun professionele groei en persoonlijke ontwikkeling.
Elk jaar lopen leerlingen van BUSO-scholen (buitengewoon secundair onderwijs) stage in onze ateliers. Deze leerlingen volgen opleidingsvorm 2 en worden voorbereid op tewerkstelling in een maatwerkbedrijf. Tijdens hun stage op de werkvloer leren ze niet alleen nieuwe vaardigheden en taken, maar ook samenwerken met anderen. Hierbij krijgen ze begeleiding van onze monitoren en de Dienst Sociaal- en Arbeidsbeleid (DSAB).
Ben je geïnteresseerd in een stage bij ons? Neem dan via je school contact op met de DSAB op het nummer 015 29 45 84.
Afhankelijk van het werkvolume is vakantiewerk voor studenten ook mogelijk. De minimumleeftijd hiervoor is 16 jaar. Ben je geïnteresseerd in vakantiewerk bij ons? Neem dan contact op met de Dienst Sociaal- en Arbeidsbeleid (DSAB) via het nummer 015 29 45 97.