Meet Jelle: de gedreven kracht in de groendienst

In de wereld van de groendienst bij Maatwerkbedrijf WEBO, schittert Jelle dagelijks als een ware spring-in-het-veld. Met zijn aanstekelijk enthousiasme en grenzeloze energie is hij een onmisbare en drijvende kracht binnen het team. Tussen het realiseren van grote projecten door, neemt Jelle graag even de tijd om zijn verhaal met ons te delen. Ontdek hoe deze vrolijke dertiger zijn weg vond naar WEBO en wat zijn passie voor het groenwerk zo aanstekelijk maakt. 

Het begin bij WEBO 

De reis van Jelle bij Maatwerkbedrijf WEBO begon op 20 maart, 13 jaar geleden. Na enkele eerdere werkervaringen, vond hij op de VDAB website een vacature (medewerker groendienst) die zijn interesse wekte. Een proefdag bevestigde zijn gevoel dat dit de juiste plek voor hem was, ook al moest hij geduldig wachten voordat hij kon beginnen. 

De aantrekkingskracht van groenwerk 

Hoewel Jelle een getuigschrift van lassen bezit, trok het buitenwerk van de groendienst hem meer aan. Het liefst van al werkt hij in de open lucht. Doordat hij in het begin werkte in verschillende ploegen, heeft hij veel geleerd van zijn collega’s en verschillende monitoren. Zijn voorliefde gaat uit naar grof werk en grondwerk. Hij komt echt overal: Kontich, Putte, Mechelen, Beersel, Heist-op-den-Berg. Zelfs Koningshooikt, Schriek en Betekom. En dat vindt hij heerlijk!  

 

“Waar ik vandaag sta, heb ik echt te danken aan mijn monitoren. Ik heb zo veel geluk met hen gehad. En ook met mijn collega’s, want de meesten zijn echt heel erg tof.” 

 

Een typische werkdag 

Elke werkdag begint voor Jelle met een ritje op zijn scooter van Mechelen naar WEBO, gevolgd door een verkwikkende kop koffie. Na de startmeeting van de monitoren, worden de taken verdeeld en materiaal geladen voordat ze vertrekken naar de klant. Voor Jelle is er geen grotere vreugde dan aan de slag te gaan bij de klant, zelfs als de taken soms onvoorspelbaar zijn. Hij benadrukt het belang van luisteren naar de monitoren bij het leren van nieuwe taken, de bereidheid om hard te werken, de moed om met machines om te gaan, en een diepe liefde voor bomen. 

Gedenkwaardige projecten 

Een van de meest memorabele projecten voor Jelle was de volledige aanleg van een grote tuin, waarbij zelfs kranen werden ingezet. Deze ervaring gaf hem de mogelijkheid om zijn passie voor groenwerk volledig te omarmen: grasmatten leggen, planten aanplanten, volledige aanleg. Het was echt heel veel. 

Vrije tijd van Jelle 

Buiten zijn werk in de groendienst geniet Jelle van treinreizen naar Nederland, Brugge, Gent en Antwerpen. Hij vermijdt graag passief thuis zitten en vindt voldoening in het onderhouden van zijn appartement en het verkennen van nieuwe plaatsen. En we mogen het zeggen: Jelle is ook een zoetebek. Want de winkeltjes van Dominique Persoone (https://www.thechocolateline.be/nl/) in Antwerpen en Brugge zijn net de reden voor zijn bezoek aan deze steden. 

 

Met zijn positieve instelling en liefde voor het vak is Jelle een ware inspiratie binnen WEBO’s groendienst, altijd klaar om zijn enthousiasme te delen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

Dank je, Jelle, voor dit fijne intervieuw!

 

Maatwerkbedrijf WEBO staat al jaren bekend als maatwerkbedrijf dat buiten-gewoon werk levert op vlak van: 

  • Verpakkingswerk 
  • Groenonderhoud 
  • Electromontage 
  • Enclavewerk  

Dankzij een hoge flexibiliteit en gedegen prijs-kwaliteitverhouding, heeft WEBO partnerships met tal van bedrijven uit verschillende sectoren in de ruime regio van Mechelen. Ben je benieuwd wat WEBO voor jou kunnen betekenen? Contacteer ons.

«
»