Kiezen voor een maatwerkbedrijf als businesspartner, is kiezen voor een lange termijn win-win relatie

Reguliere en sociale economie is geen of-of- maar een en-en-verhaal. Door de handen ineen te slaan, kunnen ze elkaar versterken en een meer inclusieve, duurzame en sociaal verantwoorde economie bevorderen. Welke 5 facetten zorgen er nu voor dat we kunnen spreken over een lange termijn win-win relatie?

 

Complementaire doelen:

De reguliere economie is gericht op winstmaximalisatie en economische groei, terwijl de sociale economie eerder streeft naar sociale inclusie, arbeidsintegratie en duurzaamheid. Door samen te werken, kunnen beide sectoren elkaar aanvullen en synergie creëren tussen economische en sociale doelstellingen.

 

Werkgelegenheid en sociale impact

De sociale economie creëert werkgelegenheid voor mensen die moeilijk toegang hebben tot de reguliere arbeidsmarkt, zoals personen met een handicap, langdurig werklozen of kwetsbare groepen. Door samen te werken, kunnen reguliere bedrijven bijdragen aan het creëren van kansen en het bevorderen van sociale inclusie.

 

Innovatie en duurzaamheid

De sociale economie heeft vaak een sterke focus op duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en innovatie. Reguliere bedrijven kunnen profiteren van de expertise en ervaring van sociale economieorganisaties op het gebied van duurzaam ondernemen, sociale innovatie en maatschappelijke impact.

 

Toeleveringsketens en partnerships

Reguliere bedrijven kunnen samenwerken met sociale economieorganisaties in hun toeleveringsketens. Door producten of diensten af te nemen van sociale economiebedrijven, kunnen reguliere bedrijven bijdragen aan sociale impact en tegelijkertijd hoogwaardige producten of diensten ontvangen.

 

Maatschappelijk draagvlak en imago

Samenwerken met sociale economieorganisaties kan het maatschappelijke draagvlak en imago van reguliere bedrijven versterken. Door actief betrokken te zijn bij sociale inclusie en duurzaamheid, kunnen reguliere bedrijven hun reputatie verbeteren en een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschappen waarin ze actief zijn.

 

Het is duidelijk dat reguliere en sociale economie met elkaar verweven moeten zijn om elkaar te kunnen versterken. Maatwerkbedrijven kunnen niet zonder de opdrachten van reguliere bedrijven, maar ook omgekeerd hebben reguliere bedrijven baat bij het samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is op die manier dat een samenwerking op lange termijn kan gaan leiden tot een zeer krachtige win-win relatie.

Webo staat al jaren bekend als maatwerkbedrijf dat buiten-gewoon werk levert op vlak van: 

  • Verpakkingswerk 
  • Groenonderhoud 
  • Electromontage 
  • Enclavewerk  

Dankzij een hoge flexibiliteit en gedegen prijs-kwaliteitverhouding, heeft Webo partnerships met tal van bedrijven uit verschillende sectoren in de ruime regio van Mechelen. Ben je benieuwd wat Webo voor jou kunnen betekenen? Contacteer ons.

«
»