5 redenen waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf jou zal helpen in het tekort aan arbeidskrachten tijdens de zomerperiode

Met de komst van de zomervakantie komt een periode van ontspanning, reizen en vrije tijd. Voor werkgevers en werknemers brengt deze periode ook uitdagingen met zich mee, omdat de krapte op de arbeidsmarkt tijdens de zomermaanden vaak aanzienlijk toeneemt. Een oplossing die je als werkgever kan overwegen, is het inzetten van een maatwerkbedrijf. In deze blog nemen we je mee in deze problematiek. 

Tijdens de zomerperiode zullen werkgevers, omwille van de tijdelijke schaarste op de arbeidsmarkt, moeten concurreren om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken. Mogelijks kunnen hogere loonkosten of andere incentives de kop op steken. Maar er zijn nog nadelige gevolgen: 

Verminderde dienstverlening:

Bedrijven in sectoren zoals horeca en toerisme kunnen te maken krijgen met verminderde dienstverlening als gevolg van een tekort aan personeel. Dit kan leiden tot langere wachttijden, slechtere klantenservice en een negatieve impact op de bedrijfsresultaten en klanttevredenheid.

Toenemende druk op bestaand personeel:

Wanneer er een tekort aan arbeidskrachten is, moeten de bestaande werknemers vaak extra taken en verantwoordelijkheden op zich nemen. Dit kan leiden tot hogere werklasten, stress en vermoeidheid, en uiteindelijk kan het de tevredenheid en productiviteit van het personeel beïnvloeden. 

Concurrentie om talent:

Bedrijven die wel openstaande functies hebben, moeten concurreren om talent. De krapte op de arbeidsmarkt kan resulteren in hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden om werknemers aan te trekken, wat weer kan leiden tot hogere kosten voor werkgevers. 

Arbeidsschaarste tijdens de zomervakantie kan uitdagend zijn voor werkgevers. Het inzetten van een maatwerkbedrijf kan hier een oplossing in bieden. Flexibiliteit, diversiteit, kwaliteit, kostenbesparing en maatschappelijke betrokkenheid zijn enkele van de voordelen die werkgevers zullen ervaren door samen te werken met een maatwerkbedrijf. Door gebruik te maken van de expertise van maatwerkbedrijven, kunnen werkgevers de personeelsbehoefte tijdens de zomermaanden effectief inlossen en tegelijkertijd bijdragen aan een inclusieve samenleving. 

1. Flexibiliteit in personeelsbehoefte: 

Een maatwerkbedrijf kan flexibiliteit bieden bij het invullen van de personeelsbehoefte tijdens de zomermaanden. Deze bedrijven beschikken over een pool van goed getrainde en gemotiveerde werknemers. Ze kunnen snel worden ingezet en afgestemd op de specifieke behoeften. Deze maatwerkers zijn vaak zeer gemotiveerd en bereid om tijdens de vakantieperiode extra inzet te tonen. Ze zien het als een kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en bij te dragen aan het succes van jouw bedrijf. 

2. Diversiteit en inclusiviteit: 

Maatwerkbedrijven hebben vaak een divers personeelsbestand, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het inzetten van een maatwerkbedrijf tijdens arbeidsschaarste biedt werkgevers de mogelijkheid om diversiteit en inclusiviteit te bevorderen. Het biedt maatwerkers de kans om waardevolle werkervaring op te doen. Dit draagt bij aan een inclusieve en diverse arbeidsomgeving, wat niet alleen ethisch verantwoord is, maar ook voordelen heeft op het gebied van teamdynamiek en klantgerichtheid. 

3. Kwaliteit en begeleiding: 

Maatwerkbedrijven investeren doorgaans stevig in training en begeleiding van hun werknemers. Dit betekent dat werkgevers kunnen profiteren van goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers. Maatwerkbedrijven zorgen ervoor dat hun werknemers de vereiste vaardigheden en kennis hebben om de taken effectief uit te voeren. Ze bieden ook ondersteuning en begeleiding aan zowel werknemers als werkgevers, waardoor de kans op succesvolle projecten aanzienlijk wordt vergroot. Bovendien hebben maatwerkbedrijven werknemers met diverse vaardigheden en capaciteiten. Tijdens de vakantieperiode kun je profiteren van hun specialistische vaardigheden, bijvoorbeeld in productie, verpakking, montage, logistiek of andere taken waarvoor specifieke expertise vereist is. 

4. Kostenbesparing: 

Het inzetten van een maatwerkbedrijf kan kostenbesparend zijn voor werkgevers. In plaats van extra wervings- en trainingskosten te maken voor tijdelijk personeel, kunnen werkgevers gebruikmaken van de bestaande expertise van maatwerkbedrijven. Dit kan resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn. 

5. Maatschappelijke betrokkenheid: 

Door een maatwerkbedrijf in te schakelen tijdens arbeidsschaarste, tonen werkgevers hun maatschappelijke betrokkenheid. Ze geven kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dragen bij aan de sociale integratie van deze groep. Dit kan het imago van een bedrijf versterken en klanten en stakeholders aanspreken die waarde hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

De krapte op de arbeidsmarkt tijdens de zomervakantie vormt een uitdaging voor werkgevers in verschillende sectoren. Het beperkte aanbod van arbeidskrachten en de toegenomen vraag kunnen leiden tot verminderde dienstverlening en hogere druk op het bestaande personeel. Het inzetten van een degelijk maatwerkbedrijf, kan helpen om deze uitdagingen aan te pakken en een soepelere zomerperiode op de arbeidsmarkt te waarborgen. 

Webo staat al jaren bekend als maatwerkbedrijf dat buiten-gewoon werk levert op vlak van: 

  • Verpakkingswerk 
  • Groenonderhoud 
  • Electromontage 
  • Enclavewerk

Dankzij een hoge flexibiliteit en gedegen prijs-kwaliteitverhouding, heeft Webo partnerships met tal van bedrijven uit verschillende sectoren in de ruime regio van Mechelen. Ben je benieuwd wat Webo voor jou kunnen betekenen? Contacteer ons

«
»