10 voordelen die je als bedrijfsleider zal ervaren wanneer je in zee gaat met een maatwerkbedrijf.

10 voordelen wanneer je in zee gaat met een maatwerkbedrijf.

In de afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor maatwerkbedrijven. Zij bieden werkgelegenheid en begeleiding aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, zoals mensen met een handicap of een langdurige ziekte. Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat maatwerkbedrijven ook een belangrijke rol kunnen spelen in het accelereren van ondernemerschap. Door de troeven van maatwerkbedrijven consequent in te zetten in de bedrijfsstrategie, kan een hoge meerwaarde gecreëerd worden en kunnen langetermijnrelaties tot stand komen die gedeeld leiderschap ten voordele van de doelstellingen bewerkstelligen. Maatwerkbedrijven hebben jou als bedrijfsleider het volgende te bieden: 

 

Flexibiliteit: 

Maatwerkbedrijven kunnen flexibeler zijn dan andere bedrijven, omdat ze zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de specifieke behoeften en eisen van hun klanten. 

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO):  

Door samen te werken met een maatwerkbedrijf kan je bijdragen aan de sociale en economische ontwikkeling van de gemeenschap. Je geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. 

 

Kwaliteit:  

Maatwerkbedrijven streven naar hoogwaardige kwaliteit in hun producten en diensten, omdat hun reputatie afhankelijk is van hun prestaties en de tevredenheid van hun klanten. 

 

Innovatie:  

Omdat maatwerkbedrijven vaak gespecialiseerd zijn in bepaalde vakgebieden en unieke vaardigheden hebben ontwikkeld, kunnen ze innovatieve oplossingen bieden die je bedrijf kunnen helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit. 

 

Kostenbesparing:  

Maatwerkbedrijven hebben vaak lagere overheadkosten dan traditionele bedrijven, omdat ze geen dure marketing- of reclamecampagnes hoeven te voeren. Dit kan resulteren in lagere kosten voor uw bedrijf. 

 

Expertise:  

Maatwerkbedrijven hebben vaak jarenlange ervaring in hun vakgebied en hebben expertise opgebouwd die moeilijk elders te vinden is. Door samen te werken met een maatwerkbedrijf kan je toegang krijgen tot deze expertise. 

 

Betrouwbaarheid:  

Maatwerkbedrijven zijn vaak betrouwbaarder dan andere bedrijven, omdat hun reputatie afhankelijk is van de vertrouwensband die zij met hun klanten opbouwen. 

 

Lange termijn partnerschap:  

Maatwerkbedrijven zijn vaak gericht op het opbouwen van lange termijn relaties met hun klanten, in plaats van eenmalige transacties. Dit betekent dat je een duurzame partner kan hebben die je bedrijf kan ondersteunen op de lange termijn. 

 

Maatwerk:  

Maatwerkbedrijven kunnen op maat gemaakte oplossingen bieden die perfect zijn afgestemd op de specifieke behoeften van je bedrijf. Dit kan resulteren in betere prestaties en efficiëntie. 

 

Diversiteit:  

Maatwerkbedrijven hebben vaak een divers personeelsbestand, waardoor ze een bredere kijk hebben op het oplossen van problemen en het bieden van oplossingen. Dit kan leiden tot nieuwe en innovatieve ideeën voor je bedrijf. 

 

 

Kortom, maatwerkbedrijven kunnen een belangrijke rol spelen bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten in je bedrijfsprocessen, kan gezamenlijk worden bijgedragen aan economische groei en innovatie. 

Webo staat al jaren bekend als maatwerkbedrijf dat buiten-gewoon werk levert op vlak van: 

  • Verpakkingswerk 
  • Groenonderhoud 
  • Electromontage 
  • Enclavewerk  

Dankzij een hoge flexibiliteit en gedegen prijs-kwaliteitverhouding, heeft Webo partnerships met tal van bedrijven uit verschillende sectoren in de ruime regio van Mechelen. Ben je benieuwd wat Webo voor jou kunnen betekenen? Contacteer ons.

«
»